Wat is geluk?

 

Wat is geluk voor jou? Waar word jij gelukkig van?

Hoe maak jij jezelf gelukkig op structurele basis? Wat doe je daarvoor?

Om gelukkig te kunnen zijn, moet je eerst definiëren wat geluk is.

 

We groeien op met het idee dat we een gelukkig mens zijn als we gezond zijn, een fijne partner hebben en een leuke baan die geld oplevert, zodat we in een fijn huis kunnen wonen. Het plaatje het liefst compleet met een paar gezonde geslaagde kinderen.

Hierdoor passen we in het standaard idee dat we geluk noemen en zijn we ‘geslaagd’.

 

Maar wat als je nou niet gezond bent, geen partner hebt of geen werk?

Betekent dat dan dat je niet gelukkig kan zijn?

Nee, helemaal niet!

Maar: Hoe kijk je zelf tegen iemand aan als je iemand voor je hebt die niet gezond is, geen partner en geen werk heeft?

Door hoe wij in de maatschappij naar ‘geluk’ of ‘geslaagd’ kijken, word je door de buitenwereld gezien als iemand die het (nog) niet voor elkaar heeft.

Vanuit de maatschappij gezien is geluk een economisch model, waar je in past of niet.

Ons leven: een economisch systeem?
Gezondheid en vitaliteit: Een economisch systeem. Er wordt niet naar genezing van de mens gekeken op individuele basis; De individuele toestand van een mens wordt vanuit een algemene, pharmaceutische benadering opgelost.

Seksualiteit en relatie: Een economisch systeem. Het huwelijk en gezin als de hoeksteen van de samenleving. Het huwelijk heeft niets te maken met de natuurlijke behoefte aan contact en seksualiteit die mensen van oorsprong hebben.

Werk en geld: Een economisch systeem. Iedereen werkt om geld te verdienen. We worden niet van kleins af aan opgeleid om het vooral naar onze zin te hebben in het leven en onze talenten te kunnen ontwikkelen tot the max.

Levenszingeving: Een economisch systeem. We worden niet uitgenodigd om onze verlangens en levensmissie te volgen. In plaats daarvan zijn we gericht op scholing, zodat we binnen het systeem een stapje verder kunnen komen.

 

Geluk is….

Het systeem dat we ons leven noemen, is er op gebaseerd dat we functioneel kunnen zijn op de arbeidsmarkt. Maar dat is iets anders dan ‘gelukkig’ zijn!

We meten de mate van ‘geluk’ af aan de mate waarin we in het systeem passen.

Dat is een valkuil! Waar wij mensen gelukkig van worden zit ‘m in hele andere dingen!

 

Geluk heeft niets te maken met de mate van geslaagdheid binnen het systeem.
Het kost heel veel kracht en eigenwaarde om als chronisch arbeidsongeschikte zieke jezelf waarde zien te geven binnen de samenleving.

Als alleenstaande is het lastig om te blijven vertrouwen op je eigen proces, in plaats van te focussen op de prins op het witte paard.

Als werkzoekende is het niet gewoon dat je als eerste het beste zoekt voor jezelf, in plaats van dat je de werkgever het beste van jezelf geeft.

 

Bepaal je eigen geluk, is ons motto. Daarvoor moet je eerst bepalen wat JIJ wil.

Wat zijn jouw kwaliteiten, behoeften, talenten en verlangens?

Als je die in kaart brengt, worden zij jouw innerlijke navigator.

Door te leren zien waar je jouw eigen kwaliteiten, behoeften, talenten en verlangens opzij hebt gezet (en waarom) om je te kunnen aanpassen aan het systeem, kom je weer in contact met het meest wezenlijke in jezelf. Dat wie jij bent.

Door te focussen op wat jij in je hebt en hiermee aan de slag te gaan bouw je steeds meer op aan jouw eigen geluk. Duurzaam geluk, want je hebt richtingaanwijzers gekregen die er voor gemaakt zijn jou daar te krijgen waar jij hoort.

Het is een mooi en vreugdevol proces en wij staan te popelen om je de weg te kunnen wijzen naar jouw meest magische kern: Jouw happiness!

 

Heb je zin om met ons het beste uit jezelf te halen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig inspiratie en handige tips!

http://thenewlifefundament.com

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©[2018] The New Life Fundament

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?