De sleutel naar een verlicht bewustzijn

Leven met een verlicht Bewustzijn betekent dat je bewust bent van dat wat je tegenhoudt in je leven, zoals (faal)angst of ziekte bijvoorbeeld, maar dat je je er toch niet door laat weerhouden.

Verlicht zijn betekent dus niet dat je nooit meer verdrietig of nooit meer pijn zult hebben, nooit meer eens ongeremd boos bent, of dat je vanaf dan altijd in bliss met een serene glimlach op je mond rond zult lopen.
Verlichting betekent juist het tegenovergestelde; verlichting betekent dat je alles wat is helemaal toelaat. Zonder oordeel of verzet. Waardoor het leven precies wordt wat jij wilt creëeren.

Verlichting is authentiek zijn zonder ballast. Het niet meer hebben van een tegendeel in jezelf.
In het dagelijkse leven dragen we, vaak zonder dat we dit weten, veel overbodige belasting in de vorm van stress, negatieve emoties en destructieve patronen met ons mee. Dit als gevolg van oud en diep onverwerkt trauma. Zonder dat we dit beseffen, houdt deze bagage ons tegen in het nemen van de stappen die nodig zijn om te bereiken wat we echt willen. Deze ballast is een totaalpakket van blokkades en muren die we een heel leven lang voor onszelf hebben opgebouwd.

Een idee over onszelf dat het leven heeft gecreëerd zoals wij dat nu aan het leven zijn. Het pakket ballast heeft zich diep ergens in ons genesteld als een grote onzichtbare NEE.
Verlichting is deze onbewuste ballast in het licht zetten door objectief te leren kijken naar onszelf. En daarmee dus niet meer vanuit de ideeën, overtuigingen en verborgen conclusies die we tot dusver hadden aangenomen.

Door deze ballast in ons leven en door de ballast waar we anderen al ons hele leven lang mee zien worstelen en aan zien lijden, denken we dat verlichting, of 100% vrijheid, vrede, liefde, geluk, verwezenlijking of hoe je het ook wilt noemen, gewoonweg niet bestaat. Omdat door onze opvoeding en ons onderwijssysteem van kleins af aan onze kwaliteiten en talenten niet worden gezien en gewaardeerd, maar ons wel wordt aangeleerd om onze behoeften en ware verlangens te onderdrukken, zijn we al vroeg gewend om ons levens-enthousiasme af te knijpen. We leren zo met weinig tot geen levensgenot genoegen te nemen. We worden vooral goed in aanpassen en verdragen. Dit is belangrijke ondermijnende programmering!Hoe ouder we worden en hoe meer negatief bevestigende ervaringen we krijgen, hoe vaker we onze behoeften en verlangens ‘op stil zetten’. Zo passen we onze levensstandaard steeds verder aan.

We vinden het normaal om het leven te leiden zoals we het anderen ook zien doen. . We denken dat het leven zo is, zonder voor onszelf op onderzoek uit te gaan of deze keuzes ons wel dienen.

We accepteren de dingen die we wel zouden kunnen veranderen. En we blijven vechten tegen en energie geven aan dat wat niet te veranderen is.
Dingen die we wel doen maar niet willen en dingen die we niet doen maar wel willen, dingen die we niet zeggen, maar wel doen en andersom, leveren spanning en daarmee chronische stress op. Stress is ballast. Chronische ballast. En van teveel ballast worden we ziek en gaan we dood.
Hoe probeert de mens het probleem van zijn ballast op te lossen? Door nog meer ballast te creëren! Het probleem op lossen daar waar je het creëert, kan niet. Check Einstein!
We zoeken de oplossing voor onze ballast in de symptomatische bestrijding ervan: Als we ziek worden nemen we medicijnen, als we emoties voelen gaan we eten, als we gestresst zijn nemen we een sigaret, als we willen ontspannen kijken we tv, als we wakker worden drinken we koffie, als we gezelligheid willen nemen we een borrel, als we naar liefde en bevestiging hunkeren, zoeken we een partner of seks. Als het stil dreigt te worden gaan we op Facebook.

Voor alles waarvoor we verlichting willen, zoeken we van buitenaf een middel om onze belasting niet te hoeven voelen. We belasten onze al belaste energiehuishouding hierdoor nog meer waardoor we in een vicieuze cirkel van uitreiken naar buiten belanden. Een totale afhankelijkheid van alles.

We vinden het normaal om dingen te doen die we eigenlijk helemaal niet willen.
We vinden het normaal om vast te blijven zitten en niet vooruit te komen. We zijn chronisch gestresst, gefrustreerd, vermoeid, ziek en zwak, verslaafd en te dik en houden onszelf klein, bang en voor de gek. We doen alsof we het niet in de gaten hebben en accepteren het alsof het normaal is. Als standaard levenshouding, want aan de buitenwereld laten we dit niet zien. Sterker nog, we gaan geloven dat we de persoon zijn die we presenteren zoals we denken dat de buitenwereld ons wìl zien.
Dit tegendeel houdt ons, zolang we dit niet bewust worden, altijd in een spagaat, tot we te oud zijn om nog iets te kunnen veranderen.

Omdat we ons aanpassen aan de buitenwereld en ons er vervolgens door laten afleiden en leeglopen, zijn we niet in staat om ons leven naar eigen hand te zetten. Zo blijven we altijd slachtoffer van mensen en situaties en speelbal van de omstandigheden.

Bevrijding
De bevrijding hieruit is zo simpel, dat als je hier midden in zit en daardoor denkt dat het leven zo in elkaar zit, je niet kan geloven dat je van al je problemen af bent door één eenvoudig beslissing. Door de barricades die je voor zelf hebt opgeworpen om jezelf mee te ‘beschermen’ te vervangen voor Liefde voor Jezelf. Zorg voor jezelf. Vreugde. Door JA te zeggen tegen je innerlijke NEE. Verlichting is het directe gevolg van een heel simpel besluit.

Maar….. er is er maar één die dit besluit kan nemen: JIJ!

Ben jij klaar om dit besluit te nemen en er actie voor te ondernemen?

Dan is het 12-stappen Transformatie Programma dat op 21 januari in Amsterdam van start gaat iets voor jou!

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©[2018] The New Life Fundament

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?